MVO

Ondernemen met respect voor de omgeving

Natuurrubber

Bij de Ballonnenconcurrent zijn wij van mening dat je feest kunt vieren en vrolijk kunt zijn met respect voor de natuur. Dat kan heel praktisch. Gebruik bijvoorbeeld minder kunststof. Er zijn alternatieven. Zo werken wij ecologisch met ballonnen van latex: natuurrubber dat 100% biologisch afbreekbaar is.

ECO Folie

Wat is een ECO ONE folieballon van Kaleidoscope? De ECO ONE folieballon van Kaleidoscope is voor 50% gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Tot nu toe althans, want binnen 5 jaar zal dit percentage oplopen tot wel 90%. Met deze ballonnen wordt een wezenlijke stap gezet in het gebruikmaken van duurzame grondstoffen. Ze hebben dezelfde eigenschappen als de klassieken folieballonnen, en zweven net zo lang als ze gevuld zijn met helium. Vanaf het moment dat er meer materiaal beschikbaar komt zal de volledige lijn van Kaleidoscope geproduceerd worden met het ECO ONE label. Gerecycled materiaal gebruik: 2020 – 50% > 2022 – 70% > 2025 – 90%.

Bio draagstaafjes

Biostick

"Biosticks" zijn papieren sticks bestaande uit 4 lagen van verschillende diktes, deze structuur garandeert: stijfheid, betrouwbaarheid en veiligheid.

"Biocups" zijn kleppen die volledig zijn gemaakt met PLA, een molecuul van plantaardige oorsprong dat wordt verkregen door het fermentatie-, scheidings- en polymerisatieproces van maïszetmeel. Ze zijn 100% biologisch afbreekbaar en worden omgezet in compost, koolstofdioxide en water.

Voorkom zwerfafval

Folieballonnen gebruiken wij uitsluitend voor decoratie en nooit voor ballonwedstrijden of oplatingen. Ook hier hebben we een advies voor de gebruikers. Als je rommel maakt, ruim het dan ook op. Voorkom zwerfvuil. Folie hoort thuis bij het restafval, wordt als zodanig verwerkt en komt niet terug in de omgeving.

Natuur is leven. Ze is van ons allemaal. Natuur is een levend monument dat uitnodigt, ontspant en inspireert. Dat vraagt om een wederdienst. Aan ons is het om zuinig te zijn op de natuur en haar te koesteren. Iedereen kan op zijn manier bijdragen en alle kleine beetjes helpen.


Wil je weten wat jouw impact is? Ga naar www.mijnverborgenimpact.nl doe de test en ontdek een goed begin om door te gaan.