De 5 leukste spelletjes met waterballonnen

Wat kan de zomer toch warm zijn! Voor iedereen is het een uitdaging om met het hete weer de dag ontspannen door te komen. Ook voor de kleinsten onder ons is zo’n heet weer geen pretje en het is dan ook een uitdaging om je niet te gaan vervelen en zeuren met dit weer.

Maar een ding is zeker! Zolang kinderen met water kunnen spelen zijn ze vrolijk, lekker bezig en hebben veel plezier. Kinderen blij is papa en mama blij, want die kunnen zo genieten van de zon!  Vandaar dat de Ballonnenconcurrent.nl de 5 leukste waterballon spelletjes voor jou op een rij heeft gezet!

Waterballon stampen op de trampoline

Leg buiten een heel veld of de gehele trampoline vol met waterballonnen. Zet een leuk muziekje op en laat de kinderen zoveel mogelijk waterballonnen kapot stampen tot de muziek stopt. Tel hoeveel er kapot zijn en op naar ronde twee. Hoeveel gaan het dit keer zijn?! Uiteraard kun je de kinderen ook tegen elkaar laten strijden. Let dan wel op dat na het kapot trappen de kapotte ballonnen ergens verzameld dienen te worden, zodat goed is vast te stellen hoeveel er kapot zijn gegaan per persoon. Daarnaast wil je de ballonnen niet in de natuur laten liggen.

Watergevecht met een zee van waterballonnen

Bijna iedereen heeft in de zomer wel een zwembadje in de tuin staan. Vul als de kinderen naar bed zijn het gehele bad met waterballonnen en dek het zwembad weer af. Zo zijn de kinderen de volgende ochtend enorm verrast. Laat het watergevecht maar beginnen! Wie uiteraard het minst nat is heeft gewonnen.

Bevroren waterballonnen

Als het echt heet is, leg dan een aantal waterballonnen in de vriezer. Je stopt een verrassing in de ballon en vult deze met water. Denk aan een knikker, een snoepje of een andere kleine verrassing. Wanneer je kind jarig is kun je b.v. een ingepakt briefje met een hint van het cadeau of een foto van het uitje van de dag (dierentuin bv) erin doen. Deze ballonnen zijn ook erg leuk als je een feestje in het thema frozen hebt.

Als de ballonnen bevroren zijn kunnen de kinderen de ballonnen zelf open maken en hun best gaan doen om de verrassing te pakken te krijgen. Daag hen uit om na te denken hoe ze de verrassing te pakken krijgen of laat hen met een hamertje de ijsballen kapot slaan. Dat is natuurlijk ook erg leuk!

Waterballon tikkertje

Vul een emmer met waterballonnen. Hier kan degene die de tikker is de waterballon pakken en achter de rest aanjagen. Je bent getikt als je bent geraakt door de waterballon. Wanneer er veel leeftijdsverschil zit tussen de deelnemers, maak het veld dan klein als de kleinsten tikker zijn of help een handje mee. Voor de grootsten maak je het veld groter en/of laat hen op 1 been de anderen najagen. Gonna get ya!

Waterballon jojo

Vul de waterballonnen met water en knoop de ballonnen dicht. Wissel af in hoe vol je ballonnen afvult. Hoe voller de ballon, hoe sneller deze zal gaan knappen. Dit zorgt voor afwisseling en moeilijkheidsgraad in het spel.

Bind aan de ballonnen modelleer ballonnen vast als jojo touw en laat de kinderen de ballonnen zo hoog en/of laag mogelijk jojo. Hoe ver kunnen ze gaan zonder de ballon te laten knappen?!

Tips voor waterballon spelletjes

  • Vul de ballonnen s’avonds als het niet meer zo warm is. Zo heb je alles lekker voorbereid voor de dag erna.
  • Wanneer kinderen samen spelen met groot leeftijdsverschil, maak dan het veld waarop ze spelen groter of kleiner en/of voeg een moeilijkheidsgraad toe. Denk bijvoorbeeld aan verplaatsen op 1 been.
  • Opruimen van al die kleine deeltjes is zo gebeurd als je er een wedstrijd met een prijs van maakt!
  • Maak het jezelf makkelijk en knoop de ballonnen met quick fix ballon afsluiters.
  • Hoe meer de ballonnen gevuld zijn, des te sneller zullen ze knappen. Dit bied variatie en uitdaging in je spel.

Koop je waterballonnen

Koop je waterballonnen, goedkoop bij de Ballonnenconcurrent.nl. Als je op werkdagen vóór 16:00 uur besteld, heb je ze morgen in huis!

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen.

Verwante artikelen