Zo maak je zelf helium ballonnen met een helium tank

Helium ballonnen zijn een van de meest eenvoudige en leuke ballondecoraties. vul je latex of folieballonnen met helium, lintjes en gewichtjes aan de ballonnen en voilà, je hebt een ontzettend leuke decoratie! Maar dat vullen met helium, hoe kan je dat nu zelf doen? En hoe maak je de leukste heliumballon decoraties? Dát leggen we je uit in dit artikel.

Hoe vul je je ballonnen met helium?

Je latex of folieballonnen vullen met helium is erg eenvoudig. Koop een heliumtankje voor 30 of 50 ballonnen. Wanneer je de tank in huis hebt, draai je de fles open. Vervolgens zet je je ballon op het lipje. Ten slotte duw je het lipje voorzichtig omhoog. De ballon wordt nu gevuld met helium! Zo simpel is het!

Hoe lang blijft mijn helium ballon zweven?

De tijd dat de ballon blijft zweven, is afhankelijk van de soort ballon die je gebruikt. Over het algemeen geldt: hoe groter de ballon, hoe langer deze blijft zweven. Daarnaast blijven folie ballonnen langer zweven dan latex ballonnen. Zo blijft een latex ballon van 25 tot 30 cm ongeveer 12 uur zweven. Een ballon van 80 cm en folieballonnen blijven ongeveer 1 week zweven.

Wat voor decoraties kan ik maken met helium ballonnen?

 

Er zijn ontelbare mogelijkheden met helium ballonnen. De Ballonnenconcurrent.nl heeft de leukste voor je op een rijtje gezet.

Cijfer en letter ballonnen

Cijfer ballonnen en letter ballonnen zijn perfect te gebruiken voor op een verjaardag, trouwdag, oud & nieuw of jubileum. Vul de cijfer ballon met helium, knoop er vervolgens een lintje en gewichtje aan. Je hebt nu een leuke decoratie! Vul deze decoratie aan met andere folieballonnen of latex ballonnen voor een optimaal effect. Letter ballonnen zijn op heel veel verschillende feestjes te gebruiken, denk aan een geboorte, verjaardag, kerst en nog veel meer!

helium trosjes

Helium trosjes zijn een paar verschillende ballonnen, gevuld met helium, bij elkaar. Dit kunnen zowel latex als folie ballonnen zijn. Knoop een lintje aan de ballonnen en bevestig deze aan een ballon gewichtje. Hierdoor krijg je een mooi effect, die je neer kan zetten als tafeldecoratie of op de vloer.

reuze ballonnen

Ook reuze ballonnen kunnen gevuld worden met helium. Deze zullen langer blijven zweven dan 'standaard' formaat ballonnen, gemiddeld namelijk 3 tot 5 dagen. Ook de reuze ballon kan je vastknopen aan een lintje die je bevestigd aan een ballon gewicht.

Gender reveal

Voor een originele gender reveal zijn helium ballonnen een must have! Vul bijvoorbeeld kleine ballonnen van 12 cm in blauwe of roze ballonnen met helium. Deze doe je in een gender reveal reuze ballon. Ten slotte vul je ook deze ballon met helium. Wanneer je de reuze ballon kapot prikt, vliegen de kleine ballonnen weg. Dit geeft een ontzettend mooi effect.

Ballonnen plafond

Ten slotte kan je je plafond vullen met helium ballonnen. Vul je latex ballonnen met helium en laat deze tegen het plafond aan komen. Voor een extra speels effect kan je een lint aan de ballonnen knopen. Mocht je geen helium hiervoor willen gebruiken, probeer dan lijm stickers. Hiermee plak je je ballonnen aan het plafond.

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen.

Verwante artikelen
Cadeau lint 5mm 500 m Cadeau lint 5mm 500 m - Baby Roze
Inhoud 1 (€ 0,00 * / )
€ 3,93 *
Folieballon Letter A 100 cm Folieballon Letter A 100 cm - Goud
Inhoud 1 (€ 0,00 * / )
vanaf € 8,56 *
ORBZ Folieballon bal 40cm ORBZ Folieballon bal 40cm - Goud
Inhoud 1 (€ 0,00 * / )
vanaf € 7,44 *
Ballongewicht 160 gram Ballongewicht 160 gram - Goud
Inhoud 1 (€ 0,00 * / )
€ 1,29 *
Confetti cannon gender reveal 60 cm Confetti cannon gender reveal 60 cm - Roze
Inhoud 1 (€ 0,00 * / )
€ 7,21 *
Latex ballonnen 48 cm 50 st. Latex ballonnen 48 cm 50 st. - Mix
Inhoud 50 (€ 0,00 * / )
€ 19,95 *
Heliumtank voor thuis - 50 ballonnen Heliumtank voor thuis - 50 ballonnen
Inhoud 1 (€ 0,00 * / )
€ 49,94 *
Latex ballonnen 48 cm 5 st. Latex ballonnen 48 cm 5 st. - Roze
Inhoud 5 (€ 0,00 * / )
€ 3,29 *
Folieballon cijfer 1 100 cm Folieballon cijfer 1 100 cm - Goud
Inhoud 1 (€ 0,00 * / )
vanaf € 6,95 *