Originele spellen voor koningsdag

Het thema dit jaar voor de koningsspelen is hand in hand. Het staat symbool voor het gegeven dat niet iedereen mee kan doen aan sport, een goed ontbijt heeft en dat plezier in bewegen niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Rondom dit thema hebben wij voor jou leuke spellen bedacht met ballonnen.

Koningsdag ballon verrassingen

Een ballon prikken met confetti dat kennen we allemaal wel en toch blijft het leuk. Maar wat als de ballon gevuld is met andere inhoud en je niet kunt zien wat erin zit? Wat is er leuker dan dit te raden en verrast te worden!?
Vul een aantal ballonnen met diverse materialen en blaas ze vervolgens op. Dit kan met glitters, water, bloem, macaroni, rijst, confetti en wat je ook maar kunt bedenken. 
De ballonnen moeten uiteraard niet transparant zijn en dus raden we hiervoor zwarte ballonnen.

Reuze ballon hooghouden

Wat is er leuker voor kinderen dan tegen een ballon aan slaan?! En dan ook nog eens tegen een reuze ballon, die bijna net zo groot is als jijzelf.
Probeer in een kring de ballon met jouw team zo lang mogelijk hoog te houden zonder deze op de grond te laten vallen. Verdien zo punten en versla de andere teams.
Voor meer uitdaging en variatie probeer de kinderen middels het wapperen met een krant de ballon hoog te laten houden. Daarnaast kun je hen uitdagen door hen de ballon hoog te laten houden met verschillende lichaamsdelen.
Het mooie bij dit spel dat alle leeftijden kunnen samenspelen en ook kinderen met een beperking kunnen meedoen! Hoe beter je hand in hand werkt hoe meer kans op winst. Een mooie invulling van het thema dus!

Ballonparcours met gekke ballonnen

Ken je het spel waarbij 2 kinderen klemmen een ballon in ter hoogte van de buik. Ze lopen hiermee een uitgezet parcours. Lukt dit zonder de ballon te laten vallen? Ieder team mag de kleuren van Nederland rood, wit en blauw naar de overkant brengen.
Voor meer lol en wat differentiatie kun je verschillende formaten van ballonnen gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld onze mini ballonnen of juist de reuzeballon. Hoe dan ook, dit wordt plezier maken!

Billen ballon verf estafette

Wat? Verven met je billen?! Ja zeker. In dit spel ga je met een ballon vastgebonden op bilhoogte op een groot wit laken verven met je team in de koningsdagkleuren.
Zet 4 bordjes neer met verf in de kleuren rood, wit, blauw en oranje. Bind met lint de ballonnen om het middel van de spelers en hang deze ter hoogte van de billen. Verdeel de deelnemers in twee teams en laat hen in 2 rijen klaar staan voor de estafette.
Het is de bedoeling dat nu iedere deelnemer van elke kleur een stip of cirkel maakt op een groot laken dat verderop op de grond ligt. De deelnemers moeten de ballon dippen in de verf die op de grond klaarstaat. Dus even door de hurken en dippen maar. Vervolgens moeten ze zo snel mogelijk een stip of voor meer uitdaging een cirkel tekenen op een laken dat verderop op de grond ligt. Heb je een kleur gehad dan sluit je weer achteraan.
Dit doe je totdat iedereen aan de beurt is geweest en alle kleuren heeft gehad. Wie als eerste klaar is heeft gewonnen! Dit wordt lachen…
Uiteraard gebruik je hiervoor koningsdagballonnen om het geheel lekker oranje te kleuren.

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen.