Pasen ballon kip maken

Zit je ook thuis met de kinderen? Wil je een leuk en simpel idee om thuis te doen in plaats van de hele dag televisie kijken? Wij hebben een leuk idee voor jou! Maak de trendy easter balloon chicken van ballonconcurrent.  Deze kip is leuk om ergens neer te zetten, maar natuurlijk erg ook leuk om mee te spelen! 

Benodigdheden:

Hoe maak je de pasen ballon kip?

1. Blaas de blauwe ballon op en knoop hem dicht. Met behulp van deze ballon kun je goed inschatten hoe groot de oranje ballonnen opgeblazen dienen te worden die de poten van de kip gaan vormen.
2. Blaas 2 oranje ballonnen op zonder deze dicht te knopen in het gewenste formaat. Knoop de ene ballon aan de andere vast, zodat de ballonnen niet meer kunnen leeg lopen.

3. Blaas de andere twee oranje ballonnen ook op en knoop ook deze aan elkaar.

4. Knoop de lange uiteinden van de vier ballonnen aan elkaar vast, zodat een vierkant ontstaat.

5. Knip de uiteinden/tuitjes van de ballonnen af, zodat het er netjes afgewerkt uit ziet. Let erop dat je niet TE dicht bij de knoop knipt.

6. Teken op het oranje papier met behulp van een driehoekvorm een wieber ofwel spekje.

7. Knip de wieber vorm uit en vouw er een snavel van. Let op dat je een vlak stukje maakt aan de achterkant van de snavel zoals op de foto. Zo kun je de snavel namelijk gemakkelijk opplakken.

8. Zet de blauwe ballon met de punt in de oranje ballon voeten en plak de snavel op de blauwe ballon met de speciale ballonlijm.

9. Teken de vorm van de ogen op een vel papier, zoals je op de foto van de kip ziet staan en knip deze uit. Deze vorm zal dienen als mal voor het maken van de ogen.

10. Leg de mal op een stuk papier en trek je potlood rondom de mal. Teken zo het eerste oog. Voor de andere kant van het oog dien je de mal even om te draaien voordat je deze tekent. 

11. Teken het zwarte deel van de ogen na van de foto. Doe dit eerst met potlood zodat je nog kunt corrigeren. Daarnaast voorkom je zo dat dat de dikke zwarte stiften tijdens het tekenen uitlopen en het witte gedeelte van het oog zich opvult met zwarte inkt. LET OP de witte stipjes zitten beiden aan de linkerkant van de zwarte cirkel.

12. Knip de ogen uit en plak deze tegen de snavel aan met de speciale ballonlijm.

13. Teken met een potlood op een wit vel 12 cirkels met behulp van de 5 eurocent munt. Knip deze uit en plak ze op de ballon.

14. Pak de kleine rode ballon en knip het tuitje er een stukje af, zodat je de het tuitje goed op de ballon kunt lijmen. Plak de ballon vervolgens tegen de snavel aan.

15. Teken de wimpers van de kip met een markeerstift op de ballon en laat deze even drogen. Ben je niet zeker van je tekenkunsten? Teken dan eerst even met een stiftje dat je gemakkelijk van de ballon af kunt vegen.

16. Blaas de rode modelleerballon op met de ballonpomp. Pak de ballon vast ter hoogte van hoe groot het ballonnetje moet worden. Leg hier knoop 1. Blaas de ballon vervolgens wederom op en maak de ballon eronder iets kleiner. Leg nu knoop 2.

17. Knip onder de kleinste ballon de ballon af en leg bovenaan een knoop, zodat de modelleerballon is gesloten. Dit is knoop 3.

18. Blaas het afgeknipte deel van de modelleerballon op en maak een ballon zo groot als de kleinste ballon die je hiervoor hebt gemaakt. Leg knoop 4.

19. Knoop nu het afgeknipte deel met de kleine ballon aan de andere ballonnen vast. Knoop 5.

20. Blaas nu de laatste ballon op en knoop deze dicht met knoop 6.

21. Leg knoop 7 in het lange uitsteeksel van de grootste ballon.

22. Knip nu alle uiteinden netjes af voor een mooie afwerking.

23. Leg de rode ballonnetjes op het hoofd van de kip en kijk goed waar deze de kip raken. Doe op de onderkant wat lijm en plak de hanenkam bovenop het hoofd.

Voor extra stevigheid kun je de hanenkam aan het hoofd en/of het hoofd aan de voeten vastmaken met dubbelzijdige tape of met een koud lijmpistool.

TIP:  Zet de kip op een nestje van riet en leg er wat eitjes onder. Een leuke plek om je chocolade eitjes te verstoppen en te bewaren!

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen.