Hoe maak je ballonfiguren?

Je kunt heel veel verschillende ballonfiguren maken. Denk bijvoorbeeld aan een poppetje of dieren. Ook kan je bijvoorbeeld een muis, Abraham, Eva, of sneeuwpop maken. Deze kan je bijvoorbeeld gebruiken voor op een verjaardagsfeest, trouwdag, bedrijfsfeest, schoolfeesten of geboortes. In dit artikel geven we je tips hoe je deze figuren kan maken.

Wat heb je nodig voor het maken van ballonfiguren?

Het belangrijkste element van een figuur zijn natuurlijk ballonnen. Zorg dan ook dat je latex ballonnen hebt van een goede kwaliteit, zodat je figuur voor een lange periode mooi blijft en ze minder snel knappen. Lees ons artikel waarin we verschillende ballonnenmerken met elkaar vergelijken.

Voor elke decoratie heb je verschillende soorten ballonnen nodig. Wel kan het handig zijn om verschillende formaten ballonnen te gebruiken voor je figuur. Daarnaast kan je modelleer ballonnen creatief gebruiken, die bijvoorbeeld kunnen dienen als arm of oor van het figuur.

Verder komt een stift vaak goed van pas bij het maken van een ballon figuur. Zo kan je de ogen tekenen zoals bij de abraham.

Tips bij het maken van ballonfiguren

Vaak kan je door middel van een ballonpilaar tot veel verschillende figuren maken. Bij de Abraham is bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een ballonpilaar. Bij de ballonpilaar zijn verschillende kleuren en modelleerballonnen gebruikt om uiteindelijk een figuur te creëren. Bekijk dit artikel hoe je een ballonpilaar moet maken.

Ook kan je één of meerdere grotere ballonnen gebruiken als romp van het figuur. Dit is bijvoorbeeld gedaan bij de sneeuwpop en de muis. Vaak is het zo dat je met wat creativiteit erg ver komt bij het maken van een figuur. Hierbij wordt het maken van een figuur steeds makkelijker als je wel eens zo'n figuur eerder gemaakt hebt. Oefenen baart dus kunst en ons advies is om gewoon te beginnen met het maken van het figuur. Niet alleen het eindresultaat telt, maar de plezier bij het maken van het figuur is zeker zo belangrijk!

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen.