Hoe maak je een ballonnenboog?

Een ballonnenboog is een prachtige versiering voor een feestelijke gelegenheid. De boog valt vaak in de schijnwerpers bij het evenement of feest. Daarom is het belangrijk dat je precies weet hoe je een mooie ballonnenboog maakt. In dit artikel leggen we je van A tot Z uit hoe je dit doet. Eerst gaan we kijken naar wat je nodig hebt om een ballonnenboog te maken. Vervolgens gaan we je uitleggen hoe je zo'n boog het best kan maken.

Wat heb je nodig voor een ballonnenboog?

Je hebt verschillende producten nodig als je zelf een boog gaat maken. De basis van je boog is natuurlijk de ballonnen die je gebruikt. Zorg er daarom voor dat je kwalitatief goede ballonnen gebruikt. Er zal namelijk veel gedraaid en geknoopt worden. Ballonnenconcurrent adviseert om het ballonnenmerk Cattex te gebruiken. Wil je meer lezen over Cattex ballonnen en waarom dit het beste merk is? Lees dan dit artikel over Cattex.

Je hebt het volgende nodig:

Handleiding: ballonnenboog maken

Stap 1: Parasolvoet vullen

Vul je parasolvoet met water of zand. Hierdoor zal je boog straks niet omvallen.

Stap 2: De kartonnen doos klaar maken

Snij een cirkel van ongeveer 22 cm uit je kartonnen doos. Door deze cirkel kan je straks je ballonnen meten, zodat alle ballonnen van dezelfde maat zijn. Wil je juist allerlei verschillende formaten gebruiken in je ballonnenboog? Kijk dan eens in het artikel waar we uitleggen hoe je een organic ballonnenboog maakt. Wij raden aan om éérst een normale ballonnenboog te maken en eventueel daarna een organic boog te maken. Een organic boog is namelijk wat moeilijker.

Stap 3: Maak van de pvc buis het frame

De pvc buis gebruiken we om de boog stevig te maken. Zet de parasolvoet neer op de gewenste plekken en zet de pvc buis vast in de voet. Als je dit gedaan hebt, kan je beginnen aan de ballonnen. Dit leggen we je uit in de volgende stap.

Stap 4: Het opbouwen van de ballonnenboog

Het is nu tijd om je ballonnen op te pompen en aan elkaar te knopen. Gebruik de kartonnen doos die je zojuist gemaakt hebt om de ballonnen de juiste grootte te blazen. Verder is het belangrijk voor een uitstekende boog, dat je de ballonnen strak aan elkaar knoopt.  Ook moeten de ballonnen strak aan elkaar vastzitten. Dit doe je door de ballonnen op onderstaande manier te knopen.  Wanneer je vervolgens twee keer twee ballonnen aan elkaar hebt gedraaid, kan je deze aan elkaar maken. Dit doe je door de ballonnen om de as van het andere setje heen te draaien. 

Daarna ga je je ballonnen oppompen en vast te maken aan de pvc buis. Je kunt dit het makkelijkst doen door middel van ballonringen. De ballonring maak je namelijk vast aan de pvc buis. Vervolgens schuif je je ballon in de ring. Maak op deze manier alle ballonnen vast aan de pvc buis. Het het van belang dat je kwalitatief goede ballonnen gebruikt, zoals Cattex. Lees hier meer over het artikel waar we verschillende ballonnenmerken met elkaar vergelijken. 

Overige tips bij het maken van een ballonenboog

Er zijn een paar praktische tips om rekening mee te houden. Allereerst kan je een ballonnenboog het best binnen bewaren. Wanneer je de ballonnenboog buiten laat staan, heb je meer kans dat ballonnen stuk gaan. Daarnaast lopen de ballonnen sneller leeg. Ook kan je de uiteindes van ballonnen gebruiken om setjes aan elkaar te knopen. Hierdoor zullen de ballonnen strakker op elkaar zitten, waardoor je boog er mooier uit komt te zien!

Verder kan een Ballonnenboog kit je helpen met het maken van een boog. Deze kit geeft je namelijk alle benodigdheden om zelf een kleine boog in elkaar te zetten. De ballonnen zijn niet inbegrepen in dit pakket, dus je kan zelf je favoriete kleuren kiezen!

Is het maken van een ballonboog moeilijker dan verwacht?

Mocht het je niet helemaal lukken om zelf een boog te maken? Neem dan contact op met onze collega’s van Ballondeco. Zij kunnen een professionele ballondecoratie voor je maken.

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen.