Hoe maak je een ballonpilaar?

Een ballonpilaar, oftewel een ballonnenboom maken is relatief simpel. Echter heb je wel de juiste hulp nodig zodat je pilaar er goed uit komt te zien. In dit artikel gaan we je alles uitleggen, zodat jij een fantastische ballonenpilaar kan maken! Allereerst gaan we kijken naar wat je precies nodig hebt. Daarna gaan we aan de slag met het maken van de pilaar.

Wat heb je nodig?

Je hebt een aantal producten nodig voor een ballonnenpilaar. Natuurlijk is de basis van je pilaar dat je goede kwaliteit ballonnen hebt. Er zal namelijk veel worden gedraaid met de ballonnen. Een ballon van goede kwaliteit zal minder snel kapot gaan. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur qua ballonnenmerk. Bij het zoeken naar het juiste ballonnenmerk komt dan ook veel kijken. Kies een merk met veel kleuren en formaten en de juiste prijs/kwaliteit verhouding. Ieder merk heeft zijn voor en nadelen. Bepaal wat jij belangrijk vind in een merk.  Lees in dit artikel de vergelijking tussen verschillende ballonmerken.

Stappenplan ballonnenpilaar bouwen

Stap 1: De parasolvoet vullen

Vul je Parasolvoet met water of zand. Hierdoor zal je pilaar straks niet omvallen.

Stap 2: De basis van de pilaar

De eerste stap is de pvc buis of houten stok aan je parasolvoet vast maken. Hierna kan je de ballonnen vast gaan maken aan de stok of pvc buis.

Stap 3: De kartonnen doos klaar maken

Snij een cirkel van ongeveer 20 cm uit je kartonnen doos. Hierdoor kan je zo meteen al je ballonnen de zelfde grootte opblazen.

Stap 4: Het opbouwen van de pilaar

Het is nu tijd om je ballonnen op te blazen en aan elkaar te knopen. Gebruik de kartonnen doos die je net gemaakt hebt om de ballonnen de juiste grootte te blazen. Verder  is het van belang dat je kwalitatief goede ballonnen gebruikt, zoals ons favoriete ballonnenmerk: Cattex. 

Daarna ga je je ballonnen oppompen en vast te maken aan de pvc buis. Je kunt dit het makkelijkst doen door middel van ballonringen. De ballonring maak je namelijk vast aan de pvc buis. Vervolgens schuif je je ballon in de ring. Maak op deze manier alle ballonnen vast aan de pvc buis. Het het van belang dat je kwalitatief goede ballonnen gebruikt, zoals Cattex. Lees hier meer over het artikel waar we verschillende ballonnenmerken met elkaar vergelijken. 

Stap 5: Bevestig de grote ballon aan de pilaar

De laatste ballon die je vast maakt aan de pilaar, is de grote ballon. Blaas deze ballon op en knoop deze het laatste setje ballonnen. Zorg ervoor dat alle ballonnen strak op elkaar zitten en dat je een kwalitatief goede ballon gebruikt, bijvoorbeeld van Cattex balloons. Dit geeft het beste eindresultaat. Je hebt nu een prachtige ballonpilaar gemaakt!

Heb je hulp nodig bij het maken van een ballonpilaar?

Om het jezelf wat makkelijker te maken, kan je een ballonpilaar kit gebruiken. In deze kit zitten alle onderdelen die je nodig hebt om een ballonpilaar te maken. Met deze kit is het zelfs niet meer nodig om de ballonnen aan elkaar vast te knopen! In de kit zitten geen ballonnen, dus je kunt zelf je favoriete kleur uitzoeken!

Wil je liever een professionele ballonpilaar laten maken met veel ervaring? Neem dan contact op met onze collega’s van Ballondeco. Zij kunnen een professionele (ballon)decoratie voor je maken.

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen.